GeorgeSports Logo

 

Open water

2019 2018 2017 2016 2015
 
Verenigings-
klassement
VR
H
VR
D
SS
H
SS
D
VR
HM
VR
DM
SS
HM
SS
DM
 

Voorjaar 2019: HET EERSTE LUSTRUM VAN DE STRIJD OM DE GEORGESPORTS TROFEEEN

Op zaterdag 22 juni 2019 komt de open water familie weer bijeen. De eerste wedstrijd van een nieuw seizoen lijkt op een reunie van groot en klein, meerdere generaties, toppers, sub toppers en ploeteraars. Sommigen hebben elkaar bijna een jaar niet meer gezien, anderen zoals de Masters ontmoeten elkaar met grote regelmaat tijdens hun zwembad circuits en kampioenschappen.

Ook in 2019 zal er, voor het vijfde jaar op rij, worden gestreden om de GeorgeSports Trofeeen. Net als in 2018 gaat het hierbij om een negental klassementen.
Allereerst het verenigingsklassement met tweevoudig winnaar Zwemsport Parkstad (2017 en 2018) opnieuw als de grote favoriet.
Vervolgens individueel bestaande uit 2* 4 klassementen voor zowel de reguliere groepen BC D, BC H, SS D en SS H, alsmede voor de Masters BC DM, BC HM, SS DM en SS HM.
Vrijwel zeker zijn alle winnaars en winnaressen uit 2018 in 2019 opnieuw van de partij.

Dan naar de cijfers over de snel dalende belangstelling voor het open water zwemmen.
De cijfers van de winnaars van het verenigingsklassement tonen deze terugloop duidelijk aan:
2015: PSV 172*
2016: ZPCH 157*
2017: Zwemsport Parkstad 154*
2018: Zwemsport Parkstad 132*.
*= aantal deelnemende verenigingen.
In slechts 4 seizoen maar liefst 40 verenigingen minder aan de start.

Voor de individuele klassementen is er nog te weinig referentie. In 2015 werd gestart met een alternatief verenigingsklassement. De jaren daarna volgden de BC D en BC H, de SS D en SS H en tenslotte in 2018 de BC DM, BC HM, SS DM en SS HM.

Het afgelopen seizoen, 2018, zakte het gemiddeld aantal deelnemers / sters terug tot 320 waarvan maar liefst 26% Masters. Een goede organisatie met nieuwe initiatieven, breed gesteund en last but not least schitterende weersomstandigheden kunnen voor een stabilisatie van het gemiddelde leiden en mogelijk zelfs tot een kleine stijging.

Alle organisaties veel succes met de vele tijdrovende werkzaamheden.
Alle deelnemers en deelneemsters heel veel plezier en succes tijdens het open water seizoen 2019.
GeorgeSports zal, net als voorgaande seizoenen, de puntentelling en klassementen zoveel mogelijk op de maandag, na de wedstrijden, publiceren.

 

Najaar 2019: ZWEMSPORT PARKSTAD WEDEROM WINNAAR VAN DE GEORGESPORTS VERENIGINGSTROFEE

Wederom ging de verenigingsprijs naar Zwemsport Parkstad. Timo Dinkelberg prolongeerde zijn titel bij de BC heren, bij de BC dames werd Anne Noom de winnares. Bij de schoolslag voor senioren prolongeerde Marlinde Beukers haar titel en bij de heren werd de titel veroverd door Pieter Pijnenburg.

Bij de Masters hadden we drie winnaars, voor de vier klassementen. Jo-an Mudde won het BC klassement van de de heren masters en Rob Hanou deed hetzelfde bij de heren op de SS. Bij de Dames masters werden beide masters klassementen gewonnen door Karin Stein. Vandaar dat zij dus twee bekers in ontvangst mocht nemen. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!


Van links naar rechts: Pieter Pijnenburg (SS H), Marlinde Beukers (SS D), Karin Stein (BC DM + SS DM),
Rob Hanou (SS HM), Jo-an Mudde (BC HM) en Timo Dinkelberg (BC H). Niet aanwezig: Zwemsport
Parkstad (Verenigings Trofee) en Anne Noom (BC D). Fotograaf: Jos Dinkelberg.

Een kort verslag van de uitreiking en wat statistieken van dit seizoen zijn terug te vinden in deze column.

In 2020 zal GeorgeSports.eu wederom negen klassementen gaan bijhouden: vrije slag en schoolslag voor zowel senioren als masters, voor dames en heren, alsmede het verenigingsklassement.

 

 © George Sports 2018