GeorgeSports Logo

 

Cursussen Zeist

Borstcrawl cursussen

In meer dan 50 jaar heeft George, als volledig gecertificeerd trainer / coach, bijna 2.000 recreanten, wedstrijdsporters en topsporters de techniek van het zwemmen bijgebracht. Ook heeft hij met zijn boeken en video's "Techniekoefeningen in woord en beeld" een grote bijdrage geleverd aan de uitbreiding van de beschikbare oefenstof en het tot stand komen van een methodische trainingsaanpak. Tevens heeft hij vele honderden techniekclinics in binnen- en buitenland verzorgd.

Ieder seizoen, dat start in september en eindigt eind juni, wordt er op zaterdagochtend geoefend in het KNZB zwembad op het KNVB Sportcentrum Zeist. Naast een vaste groep, recreanten, wedstrijdsporters en topsporters die wekelijks deelneemt, wordt er ook een cursus georganiseerd onder het motto: "een technisch verantwoorde Borstcrawl is voor IEDEREEN weggelegd". De leeftijd van de deelnemers varieert van ± 12 jaar tot dik boven de 60 jaar, waarbij het gemiddelde rond de 30 jaar ligt.

Meer informatie over de cursussen

  • De cursus voor gevorderden start in september 2020
  • De cursus bestaat uit een tiental weken waarbij de cursisten wekelijks na afloop de oefenstof toegezonden krijgen zodat zij in de thuissituatie ook nog kunnen oefenen.
  • Na afloop van iedere cursus kan nog 4* gratis worden deelgenomen aan de reguliere groepsactiviteiten die op dezelfde tijdstippen in hetzelfde zwembad, een 12 banen bad, plaats vinden.
  • Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de mountainbike trainingen aansluitend op de zwemactiviteiten. Deze vinden plaats in de bossen rond het KNVB Sportcentrum.
  • In het kader van een verantwoorde medische begeleiding organiseert GeorgeSports ieder seizoen weer een sportkeuring en inspanningstesten onder het motto "Voorkomen is beter dan genezen", waaraan eveneens kan worden deelgenomen.
  • Hetzelfde geldt voor de filmanalyses die twee keer per seizoen worden uitgevoerd (bovenwater / onderwateropnames). Ook van deze mogelijkheden kan gebruik worden gemaakt, los van participatie tijdens één of beide cursussen.
  • Informatie over de cursus voor gevorderden: zie onderstaande folder "een technisch verantwoorde Borstcrawl is voor IEDEREEN weggelegd". ATTENTIE: vanwege de problemen rond het Corona virus is de genoemde cursus voor gevorderden verplaatst naar het najaar 2020.

Voor vragen over specifieke zaken per mail contact opnemen: GS@GeorgeSports.eu

 Flyer BC cursussen_2019-07-04.pdf

 © George Sports 2018